ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Ν.3843/10 ΚΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ Ν.4014/11

 

Περαίωσα τακτοποίηση σοφίτας με τον ν. περί ΗΥΧ με εφάπαξ πληρωμή και τώρα δίνει έκπτωση 50% για παρόμοιους χώρους - προφανώς έχω πληρώσει ένα σεβαστό ποσό έχτρα (~4500Ε) και ο διπλανός μου με ίδια περίπτωση μεταπήδησε στον Ν. αυθαιρέτων. να επλίζω σε επιστροφή ή να προσφύγω στα Δικαστήρια & Συνήγορο Πολίτη???

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΝΕΟΤΕΡΗ) : Σήμερα δίνεται η δυνατότητα επανυποβολής δήλωσης στον ν.4014/11 , οπότε αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις , να τακτοποιηθούν και χρήματα που έχουν πληρωθεί για την σοφίτα να ''χησιμοποιηθούν' στην τακτοποίηση των υπολοίπων

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ)  Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Συμφωνώ μαζί σας για την αδικία που έχετε υποστεί . Προσωπικά, σαν μηχανικός είχα αποτρέψει πολλούς από τους πελάτες μου , κυρίως για τις σοφίτες , γιατί η τακτοποίηση αλλαγής χρήσης δεν τακτοποιούσε άλλες παραβάσεις όπως το ύψος ή η πόψη του κτηρίου. Ο γείτονάς σας μπόρεσε και μεταπήδησε γιατί τη στιγμή της δήλωσης του ν.4014/11 εξακολουθούσε και ήταν αυθαίρετος αφού δεν είχε περαιώσει (σφραγίδα). Ολη η διαφορά για την σφραγίδα. Δεν ξέρω αν νομικά μπορείτε να διεκδικήσετε κάτι , αλλά δεν θα έκανε κακό και κάποια όχληση με email και στο ΥΠΕΚΑ που ελπίζω ότι θα ευαισθητοποιηθεί κάποια στιγμή, ώστε και όσοι έχουν περαιώσει να υποβάλλουν ξανά δήλωση όχι μόνο για να "χρεωθούν" μικρότερο πρόστιμο, όσο για να τεακτοποιήσουν το σύνολο των παραβάσεων που έχουν . Για επιστροφή χρημάτων δεν νομίζω ότι θα γίνει ποτέ, αφού το προβλέπουν και οι δυο νόμοι. Σας επισημένω όμως ότι η χρέωση της σοφίτας και του υπογείου με 50% εφαρμόζεται μετά από απάντηση σε ερώτημα και ΄΄οχι από εγκύκλιο ή άρθρο του νόμου. Εγώ δεν έχω πειστεί για την ορθότητα της συλλογιστικής, αν και την εφαρμόζω και εγώ στους πελάτες μου.

 


Εκτύπωση