ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ - ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

τελευταία ενημέρωση 5/9/2011

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 3889/2010  στο ΦΕΚ 182/Α 14.10.2010, που αφορά την χρηματοδότηση των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, το πράσινο ταμείο και την κύρωση δασικών χαρτών.

Κυριότεροι άξονες του νόμου είναι πρώτον η καθιέρωση ενός ολοκληρωμένου και ειδικού συστήματος χρηματοδότησης περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος και την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των πόρων για την αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, καθώς και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και
δεύτερον σχετικά με την κύρωση των δασικών χαρτών όπως προβλέπεται από το άρθρο 27 του ν. 2664/1998 διαδικασία κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών θεσπίσθηκε σε μια εποχή όπου η σύνταξη και η δημοσιοποίησή τους ήταν δυνατή μόνον “επί χάρτου”. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας παρέχεται πλέον η ευχέρεια της ηλεκτρονικής αποτύπωσης, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία και καθιστά εφικτή την κύρωση δασικών χαρτών σε σύντομο χρόνο.Οι ρυθμίσεις του νόμου κατατείνουν στην απλούστευση και την επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας για το σύνολο των περιοχών της ελληνικής επικράτειας που υπάγονται στις διατάξεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, το περιεχόμενο των οποίων ερμηνεύεται με βάση τους κανόνες και τα διδάγματα της επιστήμης της δασολογίας.
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΕΝΤΕΛΗΣ , ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ για την ΑΤΤΙΚΗ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ για την ΗΛΙΑ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΕΙΑΣ για τον ΕΒΡΟ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΡΙΑ για την ΚΑΒΑΛΑ


αν έχετε δυσκολία στον εντοπισμό και τον χαρακτηισμό του ακινήτου σας επικοινωνείστε μαζί μας
Από τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ,  Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΝΤΕΛΕΖΟ (5-9-11)
ΕΡ. 4: Οι δασικοί χάρτες που θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την ουσιαστική προστασία των δασών, πότε θα ολοκληρωθούν;
"Η διαδικασία ξεκίνησε και ήδη αναρτήθηκαν οι πρώτοι οχτώ χάρτες στην Αττική για Μαραθώνα, Πεντέλης-Νέας Πεντέλης. Μέσα στο μήνα, αναμένεται η κύρωση των περιοχών για τις οποίες δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, 70.000 στρέμματα περίπου. Οι υπόλοιπες περιοχές θα κυρωθούν μετά την εξέταση των αντιρρήσεων από επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί. Αναμένεται η ανάρτηση και στους Δήμους Δροσιάς, Σταμάτας, Κηφισιάς, Φυλής.
Στη χώρα γενικότερα αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και στον Πύργο και αναμένεται η ανάρτηση σε Βόλο και Δράμα. Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. προκήρυξε κατάρτιση δασικών χαρτών για 11 νομούς της χώρας. "

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ