ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ

Έγκυρη η μεταβίσαση ημιυπαιθρίων χώρων ακινήτων που άλλαξαν χρήση σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 10/2009 Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. (ΓΝΜΔ ΕΙΣΑΠ).

 
Αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριων χώρων σε πολυκατοικία. Εγκυρη η μεταβίβαση ακινήτων που άλλαξαν τη χρήση των χώρων τους και διατηρούν τη νέα χρήση κατά τη μεταβίβασή τους. Σε καμία περίπτωση αλλαγής χρήσεως και μάλίστα είτε η αλλαγή αυτή συνοδεύεται από δομικές κατασκευές είτε όχι, δεν προβλέπεται από το νόμο ως κύρωση η απαγόρευση της μεταβιβάσεως του ακινήτου και μάλιστα με την συνέπεια της ακυρότητας. Κατ` ακολουθίαν, επιτρέπεται η μεταβίβαση ακινήτου που άλλαξαν χρήση των κτιριακών χώρων τους και τηρούν τη νέα χρήση κατά τη μεταβίβαση τους.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΟΓΕΙΟ

Τέλος στην κατασκευή δεύτερου υπογείου σε κτίρια προοριζόμενα για κατοικία με την υπ' αριθμό 1792/2009 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να προσμετράται η επιφάνειά του στον Συντελεστή Δόμησης. Κατεβάστε εδώ την απόφαση.
Στην ίδια κατεύθυνση εκδόθηκε και νεότερη απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ (3000/2010) . Επίσης, κατεβάστε εδώ την νεότερη απόφαση

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Αρμόδιο όργανο για τη διακοπή της σύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης  σε αυθαίρετα κτίσματα είναι η Πολεοδομική Υπηρεσία κι όχι οι υπηρεσίες του Δήμου.  (264/2008  - Διοικητικό Εφετείο Αθηνών)

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ